Hx531R rack-monitoring szerverekhez alacsony áron

Használatos kifejezések még: remote server environment monitoring, szerver szoba hőmérsékelet monitoring, hőmérséklet-mérő adatgyűjtő központ, hőmérséklet és páratartalom IP távadó, szerverszoba hőmérséklet vészjelzése/riasztás.

../Nagyobb kép

Rack-monitor - előlnézet
Nagyobb kép

Rack-monitor - hátulnézet

szerver monitoring


Szerver monitoring rendszert 19"-os rack beépítésre tervezték, mélysége egy rack egység - 1U. A beépítés nagyon kényelmesen elvégezhető rack szekrénybe.
A Hx531R monitor könnyen illeszkedik "zero U"a rack-be, mert keskenyre tervezték.
Könnyen elfér a többi eszköz mögött.
A H4531R típus külső csatlakoztatású Pt1000 hőérzekőlő fogadására alkalmas, míg a H3531R, H7534R típusok 1 méteres hőmérséklet+páratartalom érzékelőkhöz készült. A készülék rendelkezik három bináris input bemenettel 2-állapotú események érzékelésére - pl. tápellátás figyelésére, víz- és füstérzékelésre, szellőzés ellenőrzésre, ablak betörés érzékelésre, ajtónyitásra.
A rack-es egység 5 V DC táplálást igényel és 12 V Dc táplálást biztosít valamennyi külső érzékelő és távadó számára.
2-soros nagyméretű LCD kijelző előnye, hogy egyidejűleg kijelzi a hőmérséletet és a páratartalmat. A különböző paraméterek beállítása történhet nyomógombok segítségéveel, vagy PC-ről.
A csúcstechnológiát képviselő kapacitív polimer érzékelők kiváló kalibrálást és hosszú idejű stabilitást biztosítanak, víznek és páralecsapódásnak ellenállnak.
A készülék két relékimenettel rendelkezik alarm célokra, illetve külső eszközök működtetésére. Mindegyik relékimenethez tetszőlegesen hozzárendelhető bármely mért paraméter értéke.

ÚJ TERMÉK!

Könnyen megvalósítható online megjelenítés Ethernet-es távadókkal, amelyhez a Comet új, alacsony áron kapható Database Sensor Monitorszoftvere használható - Lásd. Tartozékok fejezetet.


online megjelenítés

ALKALMAZÁSOK - hőmérséklet, páratartalom, táphálózat, víz-és füstérzékelés, szellőzés, ajtónyitás online megjelenítése:

KOMMUNIKÁCIÓS MÓDOZATOK
Modbus TCP: Modbus TCP protokol lehetővé teszi a mért értékek és kétállapotú jelek kiolvasását, alarm szintek bállítását, érzékelők beállítását.
Telnet: Port 9999 lehetővé teszi az alarm szintek (alacsony és magas, hiszterézis és idő késleltetés) beállítását, e-mail címzést, SNMP addresses, érzékelők leírását, web-oldal frissítést (10 s-tól 65535 s-ig), history-ba mentési intervallum (10s to 65535s) beállításátvalamennyi kommunikációs csatorna esetén.A history memória kapacitása s 100 beállítás hőmérsékletnél, páratartalomnál, nyomás + számított értékek esetén. Ezen portnál jelszó védelem lehetséges. Automatikus IP Automatic IP cím kiosztást DHCP szerverrel szintén biztosít.
Web-oldalak: A felhasználó választhat web oldal megjelenítést a mérési görbék és kétállapotú jelek megjelenítésére. A felhasználó megtervezheti a hőmérséklet, páratartalom, nyomás + számított értékeket megjelenítő oldal kinézetét is.

Hőmérséklet, páratartalom, nyomás értékek elérése Roznov p.R., városban, Cseh Köztársaság egy T7511 online www internet távadó segítségével

SNMP: Lehetővé teszi az aktuális és alarm értékek, valamint kétállapotú jelek kiolasását. Alarm üzenet (trap) létrehozása esetén max. 3, a felhasználó által meghatározott címre küldésre van lehetőség.
SOAP: Az Online távadó lehetővé teszi az aktuális mért értékek SOAP üzenet formájában történő elküldését a kiválaszott web szerverre 10-65535 s közötti előre beállított intervallumokban.
Az Online távadó lehetővé teszi a mért értékek és kétállapotú jelek megjelenítését. A beállított alarm szintek túllépése esetén figyelmeztető üzene küldhető megadott címekre.
A következő alarm jelzések lehetségesek: Alarm jelzés létrejöttekor figyelmeztető üzenetet küld különböző, a felhasználó által meghatározott e-mail címekre, (max. 3 címre), vagy e-mail-t SMS üzenetként. Az SMTP használata támogatott.
ALARM JELZÉSEK
E-mail:
SNMP: Ha a hőmérséklet, vagy páratartalom, légköri nyomás + számított értékek a beállított értékeket túllépik, vagy a kétállapotú jelek aktíválódnak, akkor figyelmeztető trap kerül elküldésre a felhasználó által meghatározott IP címekre (max. 3 címre).
Web-oldalak: Ha a hőmérséklet, vagy páratartalom, légköri nyomás + számított értékek a beállított értékeket túllépik, vagy a kétállapotú jelek aktíválódnak, akkor a web-oldalon az alarm jelzés megjelenik.
syslog: Online távadókkal lehetőség van szöveges üzenetek elküldésére a kiválasztott syslog serverre különféle események bekövetkezte után. Pl. távadó újraindítása, alarm aktiválás, SNTP-vel történő kommunikációs hiba után, firmware változását követően, alarm jelzés bekövetkezését követően, communication error with SOAP szerverrel bekövetkezett kommunikációs hiba után.
WWW táblával és a mért érték history-val történő idő és adatgyűjtési szinkronizálásra van lehetőség az SNTP segítségével interneten keresztül.
MŰSZAKI PARAMÉTEREK
Relékimenet terhelhetősége (max. kapcsolási feszültség, áram, teljesítmény): 50 V, 2 A, 60 VA
Működési relatív páratartalom: 0...100 %
Relatív páratartalom mérés pontossága: ±2.5 % 5...95 % között 23°C-nál
Hőmérséklet mérés pontossága: : ±0.4°C
Választható mértékegységek: fok Celsius, Fahrenheit
Légköri nyomásmérés kimenetének pontossága és méréstartománya: ± 1.3 hPa 23°C-nál
tartomány: 600...1100 hPa
Elektronika működési hőmérséklet tartománya: -30...+80°C
LCD kijelző működési hőmérséklet tartománya: max. +70°C, efelett az LCD kikapcsolása ajánlott
Páratartalom érzékelő hőmérséklet kompenzálási tartománya: -30...+105°C
Bináris jelbemenetek: Feszültségmentes kontaktus, nyitott kollektor, vagy 2-állapotú feszültségjel. A bemenetek galvanikusan nem leválasztottak.
Bináris jelbemenetek minimális impulzus hossza: 500 ms (rövidebb impulzusok érzékelése nem biztonságos)
Feszültség a nyitott kontaktuson: 3,3 V
Alacsony feszültségszint: 0...+0,2 V
Magas feszültségszint: +3,0...+30 V
Érzékelő védőkupak szűrőképessége: 0,025 mm - saválló acélháló szűrő
Védettség: IP30
LAN csatlakozás: RJ-45 csatlakozó
Táplálás: 12 V DC, max. áramfelvétel 250 mA.
Ethernet-ről (PoE) történő táplálás esetén valamilyen splitter szükséges pl. DWL-P50 D-Link cégtől
Tápcsatlakozás: co-axialis,átmérő 5.5 x 2.1 mm
Méretek: 483 x 44 x 45 mm (Sz x H x M), 1U 1-rack-es egység
Tömeg: kb. 1100 g
Garancia: 2 év
Típus Mért érték Max. mérés- tartomány Leírás

H4531R

hőmérséklet+
3 bin. bemenet
-200...+600°C Hőmérséklet távadó
RTD Pt1000 hőérzékelővel
(nem alaptartozék).
Bemenet pontossága érzékelő nélkül +/-0,2°C

H3531R

hőmérséklet+RH%
3 bin. bemenet
-30...+105°C* érzékelő kábellel együtt

páratartalom 0...100%
Termo-hygrométer
T+RH érzékelő 1 m kábellel. Rendelhető még 2 m, vagy 4 m kábelhosszal

Páratartalomból származtatható értékek: harmatpont, abszolút, fajlagos páratartalom, keverési arány, fajlagos entalpia.

HH7531R

hőmérséklet+RH%
+ légköri nyomás
3 bin. bemenet
-30...+105°C* érzékelő kábellel együtt


rel. páratartalom
0...100%
légköri nyomás: 600...1100 hPa
pontosság:
+/-1,3 hPa...23°C
Termo-hygro-barométer
T+RH érzékelő 1 m kábellel. Rendelhető még 2 m, vagy 4 m kábelhosszal

Páratartalomból származtatható értékek: harmatpont, abszolút, fajlagos páratartalom, keverési arány, fajlagos entalpia.
Nyomás mértékegységek:
hPa, kPa, mbar, mmHg, inHg, inH2O, PSI, oz/in^2.

Légköri nyomás mérésnél tengerszint feletti értékre történő korrekció lehetséges.

Ethernet távadó - kezelési leírásKezelési leírás

* Relatív páratartalom mérése +85 °C felett a grafikon szerint korlátozott. Az elektronika ház és kábel közelében megengedett maximális hőmérséklet +80°C.

Ethernet távadó működési tartománya

Ábra: Ethernet távadó működési tartománya

Alaptartozékok:

Kalibrációs műbizonylat a gyártótól, kezelési leírás. A kalibrációs műbizonylat az alkalmazott etalonok azonosíthatóságról szóló nyilatkozattal összhangban van az EN ISO/IEC 17025 szabvány előírásaival.
Kalibrációs műbizonylat minta.

Az ingyenes TSensor távadó konfiguráló program bármikor letölthető.
Az ingyenes SensorReader adatletöltő program egy távadóhoz PC merevlemezre bármikor letölthető. A CSV formátumban gyűjtött adatok tovább feldolgozhatók pl. Excel programmal.
Több távadóról történő adat megjelenítéshez harmadik szoftver cég szoftverei szükségesek. A következő programok teszteltek:

Adatmegjelenítés több távadóról más cégek szoftverével is lehetséges.
Funkcionális tesztek készültek:
a National Instrument LabVIEW szoftverével

A távadókat a TIRS.NET - Coral s.r.o. cég - programja is támogatja még. A letölthető demo program teljesen támogatja a távadókat.

OPCIONÁLIS TARTOZÉKOK
Database Sensor Monitor DBS DBS Sensor Monitor adatbáziskezelő program, online adatmegjelenítésre és elemzésre szolgál. Ez tartalmazza a megjelenítéshez szükséges összes komponenst, beleértve egy DBV Database Viewer licenckódját.

Még több információ: online adatmegjelenítés
SP008 AC feszültség adapter, Hx531 bináris bemeneteire csatlakozó érzékelőkhöz.
Vízbehatolás érzékelő LD12 Vízbehatolás érzékelő, 2-állapotú kimenet, Hx531R bináris bemenetéhez csatlakoztatható 3 m hosszú kábellel.
Táplálása a Hx531R 12 V DC kimenetéről.
SD280 Optikai füstérzékelő, relékimenet, Hx531R bináris bemenetéhez csatlakoztatható.
Táplálása a Hx531R 12 V DC kimenetéről. A SD280 érzékelő optikai füstérzékelőt és hőérzékelőt egyesít magában.
Mindkét érzékelő rendelkezik saját kimenettel, melyek digitálisan feldolgozásra kerülnek és magas érték alarm jelzésre szolgál.
mozgás érzékelő JS20 P.I.R. mozgás érzékelő belső védelemre szolgál. Érzékeli az emberi test hőmérsékletű objektum mozgását. A JS-20 érzékelő kiváló RF ellenállósággal rendelkezik. Az érzékelőről érkező jel elektronikusan feldolgozásra kerül. Ez biztisítja, hogy a kiváló érzékenységet és a hamis riasztás kiküszöbölését. Az érzékelő érzékenysége beállítható, illetve növelhető, ha fokozottan problémás helyere kerül felszerelésre. Felszerelhető sík felületre, vagy sarokra. Csatlakoztatható a Hx631R eszköz bináris bemenetére, táplálását maga a Hx531R látja el 12 V DC feszültséggel.
Rack monitoring door contact SA200A Induktív ajtónyitás jeladó, Hx531R bináris bemenetéhez csatlakoztatható (kábel nélkül)
SA200A-2
SA200A-5
SA200A-10
SA200A-20
SA200A-30

Induktív ajtónyitás jeladó, Hx531R bináris bemenetéhez csatlakoztatható, 2, 5, 10, 20, 30 m hosszú.
nagyobb kép nagyobb kép MP047 Univerzális tartó érzékelők 19"-os rack-be építéséhez
(érzékelők nélkül)
nagyobb kép PP90 Derékszögű saválló falitartó.
Nagyobb kép SP006 Bekötést könnyítő eszköz.
Nagyobb kép A1515 AC/DC tápegység/adapter 230 V-50 Hz/12 V DC.
Nagyobb kép DWLP50 DWL-P50 Power over Ethernet (PoE) adapter a D-Link cégtől.
Az adapter PoE-t támogató Ethernet switch-hez csatlakoztatható.
páratartalom érzékelő kalibrálás Tartozékok hygrométer felhasználó által végzendő kalibráláshoz

Szoftver és firmware távadókhoz

Távadó konfiguráló szoftverek és frisített firmware letölthető: itt.

Látogasson el ide is:

Rack monitoring Falra szerelhető távadók Rack monitoring Ethernet-es távadók alacsony áron
Rack monitoring MS6R univerzális 16-csatornás monitoring rendszer